सीखो Daily English speaking Sentences विथ KNOW

https://youtu.be/MVkx11gOgGY

In this English lesson (Explained in Hindi) you will learn English sentences with ‘KNOW’ used in daily English speaking. Practice these English sentences with KNOW to get fluent in English and speak English confidently & Fluently.

इस English lesson में (हिंदी में समझाया गया है) आप English sentences with KNOW  जो रोजाना अंग्रेजी बोलने में इस्तेमाल होता है। इन अंग्रेजी वाक्यों को KNOW के साथ अंग्रेजी में Fluently और आत्मविश्वास से और आसानी से अंग्रेजी बोलने के लिए अभ्यास करें

The word know means to have information about something or to have information about someone
नो इस शब्द का मतलब हैं क़िस्सी चीज़ की जानकारी होना या क़िस्सी को जानना

We will first look at positive sentences
पहले हम पॉज़िटिव सेंटेन्सस देखेंगे

I know how to write an email
आइ नो हाउ टू राइट अन ईमेल

She knows Tina for a long time.
शी नोस  टीना फॉर आ लोंग टाइम

We know this city in and out
वी नो दिस सिटी इन आंड आउट

He knows where to buy cheap shoes
ही नोस वेर टू बाइ चीप शूस

Negative sentences
नेगेटिव सेंटेन्सस

I don’t know anything about accounting
आइ डोंट नो एनितिंग अबौट अकाउंटिंग

She does not know about the surprize
शी डज़ नोट नो अबौट द सर्प्राइज़

My father does not know how to use a smartphone
माइ फादर डज़ नॉट नो हाउ टू यूस आ स्मार्ट्फोन

They don’t know about Rahul’s death
दे डोंट नो अबौट राहुल’स डेत

Now let’s look at some questions
अब देखते हैं कुछ सवाल यानी क्वेस्चन्स

Do you know her name?
डू यू नो हर नेम्म?

Do you know how to drive?
डू यू नो हाउ टू ड्राइव?

Does he know about your break-up?
डज़ ही नो अबौट योर ब्रेक- उप?

Do you know how much salary he gets?
डू यू नो हाउ मच सॅलरी ही गेट्स?

Share with your friends!

PinIt